H (of what) III.

2010.06.11. 10:10

 Megkésve bár, de törve nem; unalmamban bár, de még épp időben a szobatársaimról. Korom ellenére nem túl ifjak közé kerültem, sebaj. Ezek a sokkal érdekesebb figurák, mint bárki, az én korombeli lehetett volna. Ketten, akik közül egy nem sokkal előttem, a másik pedig nem sokkal utánam érkezett, indulnak, készülődnek hazafelé. Ing, feleség segít begombolni, napjában többször is itt volt; a férje, aki motorbalesetet szenvedett, de ő maga nem volt hibás benne (átment előtte egy kocsi, míg ő a főutcán hajtott; bordatörés, sorozatos), éppen pakolászik, még hallgatják az egyik öregurat.

 Ötvenöt éves, ő majd csak holnap mehet haza. Érdekes fazon, mostanra elhízott,de fiatal korában erős ember volt, elnyűhetetlennek hitte magát, de a szocializmusban legyűrte a munka. [gyermekeinek majd’ mindent megadott: külföldi tanulást, vett nekik házat, telket, meg mindent, amit kell. Erre azt sem tudja, hogy a két mostohagyermeke mennyit keres és a legnagyobb baja az, hogy mi lesz a kocsijával, szomorú] Ha kérdezik, nem válaszol rögvest, sőt legtöbbször nem is válaszol, hanem inkább elmondja, hogy ekkor és ekkor, ennyiben, ennyi évvel ezelőtt, hogy s mint ment az ilyesmi. Érdekes dolgokat mesélt, mert majd’ mindig mesélt valamit, mert meghallgatták (ismerős tünete a magára hagyott időseknek, akik már csak a múltban élnek és onnan veszik az energiájukat). Volt katona is, ahol sofőr volt, a vezérkart és azok hozzátartozóit fuvarozta (Kádárt is, meg valami Madár-t is), meg mindenféle öreg szállítórobosztust, szóval ott volt a sűrűjében.

 A másik úriember, aki ma hazamehet, csak még az állandóan késő lányára várt (most is késett, különben az eposzi jelzőt biztos, hogy nem említette volna meg), leesett a lóról; mivel háromnapos túrán voltak és a ló lefogyott, de olyan hülyén, mint egy agár és a heveder hátracsúszott, a nyereg meg oldalra, ő meg épphogy  nem vert be a fejét egy sziklába, mert a kezével sikerült továbblöknie magát. [ugat a szar, hogy hosszú mondat; sose látott még több oldal hosszú mondatot… anyád]

 Volt egy sportemberünk is, itt leledzett vagy egy háromnegyed napig, rendes tag volt, csak megverték Puerto Ricóban. Kár, mert így eltört az állkapcsa, amit össze kellett tűzni, amitől meg nem tudott beszélni [de azért egy autogramra futotta még]. Anyja, felesége és angyali szőke göndör fürtökkel megáldott kisfia végig itt voltak.   Aggódó banda volt. (nem degradálás)

 Megérkezett a leány, félórás késéssel. Lép a bandánk utolsó tagja is. Kihasználta a vidéki emberünk szaktudását mezőgazdasági kérdésekben (kaszaköszörülés, mikor és mennyi oltott meszet [megkérdeztem újra] vagy valamilyen sóval kell megszórni >>pétisó (szuperfoszfát), >>műtrágya (gázolajjal (30% indítótöltet) ’nyíl’ sziklarobbantás << a kukoricát, hogy jó legyen >>öt levél, egy kanálnyi öt tőhöz<< )

[ez egy ultrabonyolult jegyzet; jó bogarászást, találgatást]

 Szóval elég sok hasznos dolgot is megtudtam, csak a nevüket nem. Majd megkérdem. Talán.

 Van itt egy fazon, arra a helyre jött, amelyiken a legtöbben voltak, a mellettem lévőn. Mert a bokszoló előtt egy weblapszerkesztő (optimalizáló) informatikus volt; akit jól megfejeltek, de annyira, hogy a baloldali arccsontja két helyütt is eltört. Tehát az új lakó meg, elmondása szerint, megszúrta magát. Az előítéletek. Mondta (de mivel bevallotta, valószínű, hogy akkor több is lehetett), hogy ivott néhány pohárral, szóval berúghatott, aztán megszúrta magát [a stressz miatt, a pénz-hiány miatt]. Legalábbis saját elmondása szerint.

 Jön az ebéd, ja nem. Pedig már azt hittem, mer épp a kosztról akartam írni. Ami kevés. Két szelet kenyér reggelire meg vacsorára. Ebédre meg leves meg valami pempő.

 Hja és van egy alvó emberünk, aki a szoba közepén fekszik egy kocsiban (mondjuk a mienk is ilyen), neki is autóbalesete volt. De csak alszik. Elég rossz formában van.

 

VI.03.

A bejegyzés trackback címe:

https://thesecretlifeofyorkketchikan.blog.hu/api/trackback/id/tr282073587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása